Kuusenpihkavoide maailmaa valloittamassa – Kiinan markkinat avautuvat

Kuusenpihkavoide

Lokakuu oli meille merkittävä kuukausi. Kurkotimme pidemmälle kuin kertaakaan ennen. Voisi sanoa, että se oli kuukausi, jolloin otettiin askeleita, joita ei olisi voinut edes kuvitella vain vuosi sitten. Kuten olen kertonut aiemmin, olimme helmikuussa vienninedistämismatkalla Espanjassa. Palatessamme sieltä emme olisi uskaltaneet edes toivoa, että seuraava merkittävä avaus viennin alueella tulisi Kiinan rajattomille markkinoille. Niin kuitenkin kävi.

Verkostoituminen kasvataa verkostoja, jopa odottamattomilla tavoilla

Yhteys Kiinaan syntyi yhteistyökumppanimme Adesso Nutraceuticals Oy:n Kristiina Ylihonkon avulla, sillä heillä on ollut jo pidempään kontakteja maahan. Olimme siis Pekingissä vähän ennen lokakuun puoliväliä. Tapasimme Beijing Global Biologicals Co., Ltd:n toimitusjohtaja Mr. Fuju Wangin ja kävimme neuvotteluja kaikkiaan 15 tuntia. Ajoittain tuntui, että pitäisikö nipistää omasta käsivarresta, vaikka ihan vähän ja ihan salaa. Jos vaikka kävisi niin, että sitä heräisikin yllättäen omalta sohvaltaan liian raskaan aterian aiheuttaman ähkyn tunteeseen. Kuitenkin kaikki mitä tapahtui, oli totta.

Olimme yhdessä maailman merkittävimmistä kaupungeista. Huolimatta Pekingin rikkaasta historiasta emme päässeet nauttimaan sen enempää kulttuurista kuin nähtävyyksien katselustakaan. Käsittämättömän suuri kaupunki oli täynnä elämää, joka oli rauhalliseen suomalaiseen arkeen tottuneelle ärsyketulva, joka laittoi kolmessa päivässä kestävyyden koetukselle.

Nähtävyyksiä katselemassa, yliopistoalueella ja sopimuksen teko

Emme olleet siis kielletyssä kaupungissa, no se ei ole syyttä kielletty, emme päässeet myöskään ihmettelemään Taivaallisen rauhan aukiota tai muita merkittäviä kohteita. Näimme sen sijaan mm. Beijing Global Biologicals Co., Ltd:n testilaboratorion, joka sijaitsi Pekingin yliopiston kampuksella.

Loppumattomalta tuntuneiden neuvottelujen jälkeen olimme juhlavassa hetkessä lauantaina 12. lokakuuta. Sopimus Fuengicon Oy:n ja Beijing Global Biologicals Co., Ltd:n välillä allekirjoitettiin. Sovimme tulevan yhteistyömme linjoista. Tuntuu hyvältä ajatella, miten tehty sopimus avaa ovet ensimmäiselle suomalaiselle CE-merkitylle luomulaatuiselle hoitovoiteelle, Kiinan markkinoille. Meidän Kuusenpihkavoiteemme tulee sairaala- ja apteekkilevitykseen. Perinteinen kiinalainen lääketiede perustuu hyvin pitkälle erilaisten luonnosta saatavien kasvien ja yrttien hyödyntämiseen. Kuusenpihkavoiteen käyttö sopii siksi täydellisesti kiinalaisen lääketieteen työkalupakkiin.

Kiinan markkinat Marttilalaisesta näkökulmasta

Kiinan markkinat on niin suuret, että asiaa ajatellessa alkaa vähän heikottamaan. Samalla uskon, että voimme vastata huutoon. Onhan kyse ihmisten hyvinvoinnista, jonka takia kannattaakin ponnistella. Parhaimmassa tapauksessa käy niin, että kiinalaiset saavat hyviä hoitovoiteita ja me suomalaiset työtä. Kaikki Kiinaan menossa olevat tuotteet valmistetaan Suomessa ja paikallisista raaka-aineista. Onhan luontomme kuitenkin ylivertaisen puhdas.

Matka itsessään poikkesi melkoisesti Espanjan matkastamme. Kaikki sujui sulavasti, ilman kommelluksia. Tällä kertaa asuimme kiltisti hotellissa, emmekä koettaneet onneamme paikallisilla airbnb-markkinoilla. Lisäksi kulkeminen valtavassa kaupungissa, jonka lukemattomista neonvaloista ja merkeistä emme ymmärtäneet mitään, oli hoidettu hyvin vieraanvaraiseksi osoittautuneen isäntämme Mr. Wangin toimesta. Matka oli siis määrätyssä mielessä turvallisen ”tylsä”, koska emme joutuneet sen enempää vaarallisiin kuin vauhdikkaisiin tilanteisiinkaan. Yksi matkan kohokohta on mainittava, tai oikeastaan niitä kohokohtia oli pitkin matkaa, mutta yksi erityisen mieleenpainuva, nimittäin aidon kiinalaisen ruuan syöminen paikallisessa ravintolassa.

Aitoa ja alkuperäistä, että oli hyvää

kuusenpihkavoide

Ruoka poikkesi merkittävästi siitä, mitä tarjoillaan täällä kotisuomessa kiinalaisissa ravintoloissa. Alkuperäinen ruoka oli monilta osin ainutlaatuista. Erityisen vaikuttava kokemus oli olla aterioimassa paikallisessa ravintolassa Hot pot -tyylin ruokaa. Siinä ruoka kypsennetään pöydässä. Ruokailija siis kypsentää oman lihansa tai kalansa kuumassa liemessä sitä mukaa kun syö. Kansanomaisesti (Juha) sanottuna oli törkeän hyvää. Ateriaan kuuluu myös monia muita elementtejä, mutta tapa kypsentää liha kuumassa mausteliemessä juuri ennen sen syömistä oli ainutlaatuinen makuelämys. Ensikerralla sitten ehkä sitä pääskysenpesää tai kiinalaista oopperaa. En tiedä, mutta uskoisin ensi kerran kuitenkin tulevan. Passi ainakin on vielä pitkään voimassa.

Klikkaa itsesi verkkokauppaan alla olevasta linkistä.

Testaa itse tai anna lahjaksi tarvitsevalle: Kuusenpihkavoide

Matti Lahtinen

Matti Lahtinen

Olen kirjoittamista rakastava haamu, joka tuottaa tekstiä lähes mistä tahansa aiheesta, jonkun toisen nimissä. Olet siis saattanut lukea tekstejäni, vaikka et olekaan kuullut minusta. Elän ja hengitän Turussa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tilaa uutiskirjeemme ja säästä -10%

Uutiskirjeistä saat tietoa tuotteistamme ja mahtavista tarjouksista. Lisäksi lähetämme -10% alennuskoodin uusille uutiskirjeen tilaajille.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tilaa uutiskirjeemme ja säästä -10%

Uutiskirjeen tilaajana saat hyödyllistä tietoa tuotteistamme sekä mahtavista tarjouksista. Tarjoamme uusille tilaajille -10% alennuskoodin verkkokauppaamme.

Oletko jälleenmyyjä? Jälleenmyyjille on suunnattu oma uutiskirje, jonka voit tilata luotuasi verkkokauppaan jälleenmyyjätilin.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.